Відбувся навчально-практичний семінар “Відновлення водно-болотних угідь як складова досягнення екологічних цілей щодо доброго стану масивів поверхневих та підземних вод, пом’якшення кліматичних змін та зменшення карбонових викидів”

розміщено в: Новини | 0

Сьогодні, 12 квітня 2023 р. у режимі онлайн працівники Регіонального офісу водних ресурсів у Хмельницькій області взяли участь у навчально-практичному семінарі “Відновлення водно-болотних угідь як складова досягнення екологічних цілей щодо доброго стану масивів поверхневих та підземних вод, пом’якшення кліматичних змін та зменшення карбонових викидів”.

Захід організовано Громадською спілкою «Всесвітній фонд природи Україна» та Центром підвищення кваліфікації працівників водного
господарства.

Під час семінару було висвітлено проблематику відновлення водно-болотних угідь в Україні, в тому числі з правової точки зору, продемонстровано методики підрахунку емісії парникових газів та калькуляцію викидів парникових газів, на основі яких відбудеться планування технічних рішень, приділено увагу моніторингу і оцінці проєкту з відновлення ландшафту та екосистемних функцій болота і в цілому скорочення емісії.

Учасників семінару ознайомили з польським досвідом відновлення водноболотних територій та труднощами стосовно включення заходів із відновлення таких територій до Планів управління річковими басейнами (ПУРБ). Також було представлено проєкт з відновлення торфовища, що може стати кліматичним проєктом на прикладі болота «Глуханя» в Закарпатській області.

Теми доповідей-презентацій були актуальними для фахівців з управління водними ресурсами, кліматологів, спеціалістів, які реалізують міжнародну діяльність в галузі звітування за конвенціями та фахівців з реалізації кліматичної, водної стратегії та стратегії з біорізноманіття.

Залишити відповідь