Гідрометеорологічна і водогосподарська обстановка
з 01 по 07 березня 2023 року

розміщено в: Інше, Новини | 0

Вказаний період на Хмельниччині відзначався помірною, без значних коливань температурою повітря, часом з поривчастим вітром. В останню добу тижня випадав сніг, який на ранок розтанув.

Максимальні та мінімальні значення температури повітря становили вдень 0°C…5°C тепла, в нічні періоди 0°C…4°C морозу.

На річках відбувалось коливання рівнів води в межах їх русел. На водних об’єктах льодові явища відсутні.

Згідно з даними водомірних постів, в порівнянні з відмітками на кінець минулого тижня, зміна рівнів води наступна:

Суббасейн р. Прип’ять:
На річці Горинь (в/п Ямпіль), в більшості днів тижня рівень води залишався без змін. За останню добу рівень залишався без змін і становить 290 см над «0» графіка, при виході води на заплаву 537 см.

Басейн р. Південний Буг:
На р. П.Буг (в/п Пирогівці) протягом тижня спостерігалось загальне невелике зниження рівня води. За останню добу рівень води залишався без змін і становить 229 см над «0» графіка при виході води на заплаву на відмітці 360 см.

Басейн р. Дністер:
На лівобережних притоках р. Дністер відбувалось коливання рівнів води ±(4-6), на іншій частині водпостів рівні залишались без змін. За останню добу на вказаних притоках коливання рівнів води та на частині в/п рівні залишались без змін.

Режим роботи найбільших водосховищ

Дані про рівні води найбільших водосховищ в області, у розрізі басейнів річок Дністер, Південний Буг та суббасейну річки Прип’ять, наступні:

– Щедрівське водосховище (25,25 млн м3) працює за режимами встановленими по басейну р. Південний Буг за рекомендацією Міжвідомчої комісії та затвердженими Держводагентством. ГЕС протягом тижня не працювала, припливні води скидаються через водоскид. Рівень води перебуває на відмітці 265,61 мБС (НПР=265,50 мБС).

– Водосховище (водойма-охолоджувач) Хмельницької АЕС (120,00 млн м3) працює за спеціальним режимом згідно з правилами експлуатації та дозволу на спеціальне водокористування. Рівень води перебуває на відмітці 202,64 мБС (НПР=203,00 мБС).

– Дністровське водосховище, яке є південною межею території області, працює за режимами встановленими Держводагентством за рекомендацією Міжвідомчої комісії. Рівень води в районі с. Жванець Кам’янець-Подільського району перебуває на відмітці 121,00 мБС (НПР=121,00 мБС).

Залишити відповідь