Мобільний додаток для відстеження перешкод на річках – The Barrier Tracker?

розміщено в: Новини | 0

7 червня перший заступник Голови Держводагентства Михайло Хорєв взяв участь у презентації нового мобільного додатку для відстеження перешкод на річках.

«Реєстратор річкових перешкод насправді відкриває широкі можливості для водників. Завдяки громадським ініціативам стало можливим виявляти безгосподарські гідротехнічні споруди, які вже давно не виконують свої функції та лише спотворюють русло річки. Тому Держводагентство, яке сьогодні йде шляхом впровадження водного менеджменту за європейськими нормами, підтримує появу та подальший розвиток такого інструменту, який може стати у нагоді для ефективного управління річковими басейнами», – зазначив Михайло Хорєв.

?«The Barrier Tracker» – безкоштовний додаток, який кожен може встановити на свій смартфон, робити фото перешкоди на водоймі, вказувати додаткові дані (тип, розмір, робочий стан, наявність рибоходів тощо) та місце її розташування (геолокацію).

?Завантажуйте додаток і таким чином приєднуйтесь до AMBER «Let it Flow».

Усі функції додатку, окрім мапи, працюватимуть і за відсутності покриття. Тож користувач зможе зберегти зібрану інформацію в додатку, а коли інтернет-з’єднання відновиться – вказати місце розташування перешкоди на водоймі за допомогою Google Maps й надіслати дані модераторам.

?Зібрана в такий спосіб інформація буде дуже корисною для експертів, які матимуть змогу підтвердити чи актуалізувати відомості про поширеність і гущину перешкод на водоймах України. Це дозволить розробити та реалізувати ефективний план із управління перешкодами для збереження та покращення здоров’я водойм.

?Для зручності користування, всі зібрані мітки перешкод на річках, зареєстровані в додатку, згодом буде розміщено на окремій онлайн-мапі – першій мапі річкових перешкод в Україні – у вільному доступі.

Над розробкою цього додатку працювали Всесвітній фонд природи WWF, World Fish Migration Day Foundation, Technical University of Denmark та інші.

Залишити відповідь