Чорнобиль — нестерпний біль нашого народу, техногенна екологічно-гуманітарна катастрофа, що не знає ні відстані, ні кордонів.

розміщено в: Новини | 0

Цього фатального дня 37 років тому, 26 квітня 1986 року, на Чорнобильській атомній електростанції вибухнув четвертий енергоблок. З різницею у дві секунди сталися два вибухи на четвертому реакторі Чорнобильської АЕС.

Чорнобильська катастрофа стала попередженням усьому людству, наскільки крихким може бути наше майбутнє з неконтрольованою радіацією. Необхідно розуміти специфіку Чорнобильської зони. Будь-яке втручання є радіаційно небезпечним. Навіть регулярні регламентні роботи проводяться так, щоби не призвести до інтенсифікації процесів міграції радіонуклідів. Саме тому на кожному об’єкті Чорнобильської зони робота з радіоактивними матеріалами жорстко регулюється. Будь-яка діяльність поза межами регламенту підвищує ризик надходження радіонуклідів у довкілля.

Здавалося, людство зробило висновки. Але нинішня поведінка росії знову ставить світ на межу нової ядерної катастрофи. Захоплюючи АЕС в Україні, чітко знають, що будь-який постріл або технологічний збій можуть призвести до мільйонів жертв. У результаті окупації промислового майданчика ЧАЕС російськими військами, було зірвано усі виробничі графіки, що матимуть довготривалі наслідки на усі процеси ЧАЕС. Найгіршого сценарію вдалося уникнути, аж поки станція не повернулася під контроль українських захисників.

Але «ядерний тероризм» з боку росії триває. А працівники українських АЕС роблять усе можливе, щоб мирний атом таким і залишився.

Пам’ятаємо Героїв, які жертвували своїм життям і здоров’ям під час ліквідації аварії на ЧАЕС! Дякуємо тим, хто дбає про безпеку на АЕС зараз!

Залишити відповідь