???????22 січня – День Соборності України

розміщено в: Новини | 0

Щороку 22 січня, у день проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, Україна відзначає День Соборності. Акт Злуки став історичним об’єднанням українських земель в одній державі. Він увінчав соборницькі прагнення українців обох частин України Наддніпрянщини та Наддністрянщини щонайменше з середини XIX століття. Це була основоположна подія для українського державотворення.

Вже стало доброю традицією відзначення Дня Соборності України урочистими заходами, які проходять на межі двох областей: Хмельницької та Тернопільської. Цьогоріч символічна зустріч відбулася на мосту між с.Гусятин Чемеровецького району Хмельницької області та смт.Гусятин Тернопільської області.

В заходах прийняли участь і представники РОВР у Хмельницькій області. 

Всього урочистості зібрали більше тисячі учасників з обидвох областей.

Розпочалася зустріч делегацій вже традиційним обміном хлібом-сіллю та символічним поєднанням двох половин державного стяга. Утворений стяг пронесли на центральну площу смт.Гусятин, де й продовжилося святкування. Після підняття Державного Прапора відбувся молебен за Україну та покладання квітів до монументу Незалежності. Далі очільники областей привітали присутніх з Днем Соборності України.

Також під час урочистої зустрічі керівники області, районів, об’єднаних територіальних громад та міст обласного значення колективно зробили вітальні записи у «Art-книзі» для нащадків та молодого покоління на згадку про цей день.

Святкового настрою всім присутнім додали театралізовані постановки та патріотичні пісні від творчих колективів, що лунали з головної сцени.

Залишити відповідь