?Відзначення Дня Західного Бугу?

розміщено в: Новини | 0

11 серпня 2019 року у м. Золочів, Львівської області відбулися урочисті заходи з нагоди святкування Дня Західного Бугу?, в яких прийняли участь працівники Регіонального офісу водних ресурсів у Хмельницькій області.

?Західний Буг, на відміну від інших річок, починається не маленьким потічком з джерельця, а досить повноводним потоком з колодязя на джерелі в мальовничому селі Верхобужі, Золочівського району, Львівської області. Воно шановане людьми: обмуроване, огороджене, прикрашене скульптурами і цікаве своєю потужністю – з джерела витікає відразу річка?, яка вже через декілька десятків метрів стрімко спадає з обриву невеликим водоспадом?і утворює пінистий потік, протікаючи через декоративний млин.

?Західний Буг протікає територією трьох держав: України, Республіки Польща та Республіки Білорусь і несе свої води у Балтійське море?

?В рамках відзначення Дня Західного Бугу у Золочівському замку було підписано Угоду про співробітництво в басейні Західного Бугу між Басейновим управлінням водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну (м. Львів, Україна) та Регіональним управлінням водного господарства в м. Люблін (Республіка Польща).

?Також під час святкування для мешканців та гостей Золочова проводились інтерактивні розваги, конкурси, майстер класи для дітей та дорослих, всі бажаючі мали приємну можливість відвідати ярмарок екотоварів та корисної їжі.

?День Західного Бугу – це не тільки вшанування важливої ролі річки в житті людей, а й можливість переглянути своє ставлення до природи в цілому, долучитись до заходів, що позитивно впливатимуть як на стан річки, так і на навколишнє природне середовище❗️

Залишити відповідь