Значення води в природі та житті людини

розміщено в: Новини | 0

У води немає кольору, смаку, запаху. У неї нульова калорійність. У воді вражаючим чином одночасно поєднується простота і складність. Вона має всього 3 атома: 2 – водню і 1 – кисню. Але вчені, навіть знаючи, з чого складається вода, досі не можуть зрозуміти, як вони між собою взаємодіють. Для них це як і раніше справжня загадка. Одне ясно точно: значення води величезне, так як без неї просто б не було ніякого життя.

Вода – важливий елемент життя. Без неї не було б людей, тварин, рослин. Навіть мікроскопічні бактерії просто не вижили б без цієї дивовижної рідини.

Для чого потрібна вода в природі? Вона відіграє найважливішу роль, оскільки бере участь у багатьох різних механізмах і процесах на Землі.

Без води не було б ніякої екосистеми (тварин, птахів, рослин). А яким би без неї виявився клімат – і зовсім складно уявити. Все життя, яка є на планеті, багато в чому сформована саме завдяки воді. 

Роль води в житті людини не менш важлива. І це легко довести на елементарному прикладі. Достатньо лише поцікавитися, на скільки людина складається з води. Цифри виявляться дивовижними: в організмі дорослої людини 68—70 % води, в тому числі: у крові — 90 %, м’язах — 75 %, кістках — 28 %.

Вода і людина нерозривно пов’язані один з одним. Без неї люди просто не вижили б.  При втраті 10 % води патологічні явища стають непоправними. На шкірі з’являються тріщини, западають очні яблука, погіршується зір, спостерігаються спазми в горлі, людина втрачає свідомість. Втрата 21% води призводить до смерті. Таким чином, втрата людським організмом води небезпечніше, ніж позбавлення його їжі: без їжі людина може прожити до 40 днів, а без води вмирає на 7 день.

Вода постійно використовується нами протягом усього життя.

Цінуйте чисту воду!

Вода в організмі людини – є життєвим важливим елементом, який покращує травлення, допомагає регулювати температуру тіла і контролювати власну вагу, очищає від шкідливих токсинів.

Також вода заряджає нас енергією, покращує стан шкіри, суглобів і м’язів, а в деяких випадках може використовуватися як засіб для лікування або профілактики певних захворювань.

При цьому особливу цінність має чиста питна вода. Цінуйте воду – вона для нас дуже важлива. Але пийте тільки чисту і безпечну для здоров’я!

Бережіть воду, яка тече з водопровідного крана, хлюпочеться у річках і джерелах!

Економне використання води – це турбота про всіх людей, які живуть поряд з нами і житимуть після нас!

Охороняти водойми – це те саме, що оберігати життя на Землі, піклуватися про її красу, серед якої живуть люди і багато інших живих істот!

Залишити відповідь