Виконання робіт з меліоративного моніторингу за І півріччя 2019 року

розміщено в: Новини | 0

У відповідності з нормативними і методичними документами, діючими в системі Держводагентства України, працівниками РОВР у Хмельницькій області в першому півріччі 2019 року проводились роботи по здійсненню моніторингу меліорованих земель Хмельницької області, основними з яких є: 

✅гідрогеолого-меліоративне обстеження меліорованих земель, 

✅спостереження за рівневим та гідрохімічним режимом ґрунтових і поверхневих вод, 

✅контроль вологості і хімічного складу ґрунтів, 

✅кислотна зйомка.

Протягом січня-червня 2019 року проведено гідрогеолого-меліоративне обстеження осушених земель на площі 55,5 тис. га, велись спостереження за рівнями ґрунтових та поверхневих вод (990 замірів).

Також за звітний період на осушуваних ділянках відібрано 310 проб грунту, в тому числі:

✔️240 проб – для визначення вологості та об’ємної ваги грунту, 

✔️16 проб – для визначення хімічного та механічного складу грунту, 

✔️54 проби – на визначення кислотності грунтів кореневмісного шару. 

✔️На загальний хімічний аналіз відібрано 10 проб грунтової води із свердловин та 14 проб поверхневої води (канали, водотоки).

Лабораторією моніторингу вод та грунтів Регіонального офісу водних ресурсів у Хмельницькій області виконано 2010 лабораторних вимірювань. 

❗️По результатах польових та лабораторних робіт за 6 місяців 2019 року відділом меліоративного моніторингу була підготовлена інформація про забрудненість дренажних та скидних вод, були розроблені прогнози еколого-меліоративного стану осушуваних земель на початок та середину вегетаційного періоду 2019 року, зібрана інформація про еколого-меліоративний стан осушуваних земель на передпосівний період 2019 року.

План польових, лабораторних та камеральних робіт за 6 місяців 2019 року виконано на 100%❗️

Залишити відповідь