Всесвітній день охорони праці

розміщено в: Новини | 0

Всесвітній день охорони праці відзначають 28 квітня, з метою привернення уваги суспільства і, головне, влади – до проблеми безпеки людини на робочому місці.

Ідея проведення Всесвітнього Дня охорони праці бере початок від Дня вшанування пам’яті працівників, які загинули на роботі. Він вперше був організований американськими та канадськими робітниками в 1989 році.

З часом цей день об’єднав усіх, хто прагне зробити роботу людини більш безпечною для її здоров’я та життя.

Гасло Всесвітнього Дня охорони праці у 2023 році: «Безпечне та здорове робоче середовище – основний принцип та право на роботі» (A Safe and healthy working environment as a fundamental principle and right at work).

28 квітня на базі Регіонального офісу водних ресурсів у Хмельницькій області відбувся захід до Дня охорони праці.

Проблемні питання обговорили не лише з керівниками структурних підрозділів, а й із працівниками – так вони відчули, що про їх безпеку дійсно дбають. Крім того, зворотний зв’язок від працівників допоміг визначити дії, щодо запобігання нещасним випадкам на виробництві і професійним захворюванням, підвищення рівня безпеки та умов праці.

Праця в умовах воєнного стану повʼязана з великою кількістю нових, в тому числі смертельно небезпечних чинників, що призводить до погіршення умов праці в усіх галузях економіки. Україна несе великі втрати в цій війні і ці втрати збільшуються внаслідок загибелі працівників на робочих місцях.

Сьогодні зусилля державних органів направлені на максимальне поширення інформації з питань організації безпечних умов праці, збереження життя та здоровʼя працівників.

Залишити відповідь