Відбулось засідання Міжвідомчої комісії по узгодженню режимів роботи водосховищ комплексного призначення та водогосподарських систем у суббасейні річки Прип’ять

розміщено в: Новини | 0

24 березня відбулось чергове засідання Міжвідомчої комісії по узгодженню режимів роботи водосховищ комплексного призначення та водогосподарських систем у суббасейні річки Прип’ять, в роботі якої взяли участь фахівці Регіонального офісу водних ресурсів у Хмельницькій області.

На комісії розглядались пропозиції щодо встановлення режимів роботи водосховищ комплексного призначення та водогосподарських систем у суббасейні річки Прип’ять на весняно-літній період 2023 року, в тому числі для 10 руслових водосховищ, які розташовані на території Хмельницької області.

За пропозицією РОВР у Хмельницькій області на усіх водосховищах області передбачається підтримувати рівні води близькими до НПР з витратами у межах притоку. У разі зниження притокових витрат менше ніж екологічні, в період літньої межені, допускається спрацювання водосховищ на 0,3 м нижче НПР, а для Грицівського та Юровщанського водосховищ допускається спрацювання на 0,4 м нижче НПР, з метою підтримання рівня води в ставку «Гамарня» на р. Хомора (с. Новоселиця, Полонська міська ТГ, Шепетівський район) – джерела господарсько-питного водопостачання міста Полонне.

За результатами розгляду та обговорення пропозицій Міжвідомча комісія прийняла рішення щодо узгодження режимів роботи водосховищ комплексного призначення та водогосподарських систем у суббасейні річки Прип’ять на весняно-літній період 2023 року та рекомендувала БУВР Прип’яті подати узгоджені режими на затвердження Державному агентству водних ресурсів України.

Залишити відповідь