Підготовка програми заходів для вирішення головних водно-екологічних проблем

розміщено в: Новини | 0

Державним агентством водних ресурсів України та його підвідомчими організаціями продовжується робота із підготовки проектів Планів управління річковими басейнами.

     Нагадуємо, що Плани управління річковими басейнами розробляються з метою впровадження принципів Європейської Рамкової Водної Директиви 2000/60/ЄС та забезпечення сталого використання водних ресурсів. Перші плани управління річковими басейнами мають бути затверджені Кабінетом Міністрів України у 2024 році. 

     В поточному році відповідно до планування розробки планів управління річковими басейнами необхідно здійснити підготовку двох розділів:

– розділ 5 Перелік екологічних цілей для поверхневих вод, підземних вод і зон (територій), які підлягають охороні, та строки їх досягнення (у разі потреби обґрунтування встановлення менш жорстких цілей та/або перенесення строків їх досягнення);

– розділ 8 Повний перелік програм (планів) для району річкового басейну чи суббасейну, їх зміст та проблеми, які передбачено розв’язати.

     З метою належної підготовки пропозицій до Програми заходів при розробці Планів управління річковими басейнами Дністра, Південного Бугу та суббасейну річки Прип’ять на період 2025-2030 років 16 – 17 серпня 2022 року, Регіональним офісом водних ресурсів у Хмельницькій області, в режимі онлайн було проведено наради з представниками територіальних громад області, які знаходяться в межах відповідних річкових басейнів. В нарадах прийняли участь представники 42 територіальних громад області.

     Представників територіальних громад було ознайомлено із “Методичними рекомендаціями щодо встановлення екологічних цілей та розробки програми заходів Плану управління річковим басейном” з метою належного надання пропозицій до Програми заходів, спрямованих на вирішення головних водно-екологічних проблем річкових басейнів на території області (розв’язання проблем пов’язаних із забрудненням поверхневих вод; покращенням/відновленням гідрологічного режиму та морфологічних показників у разі порушення вільної течії річок; забрудненням та виснаженням підземних вод та інше).

Залишити відповідь