Узгоджено режими роботи основних водосховищ в басейні Південного Бугу?

розміщено в: Новини | 0

?06 серпня 2019 року при БУВР річки Південний Буг (м. Вінниця) відбулось засідання Міжвідомчої комісії по узгодженню режимів роботи водосховищ, водогосподарських систем басейну річки Південний Буг на  літньо-осінній  період 2019 року.

?На засіданні комісії розглядались питання виконання попередніх рішень Міжвідомчої комісії, стан водогосподарської та гідрометеорологічної обстановки, якості води в річках та прогноз водності в басейні Південного Бугу?

?При узгоджені режимів роботи членами комісії було враховано низьку водність в басейні р. Південний Буг (понад 95% забезпеченості по стоку), та прогнозні дані серпня місяця поточного року – температури повітря (вище на 1,5-2 градуси від норми) і опадів (в межах норми).

?Що стосується водосховищ, які розташовані на території Хмельницької області – Щедрівського та Новокостянтинівського, прийнято рішення, що при зниженні припливу води нижче екологічних витрат, Щедрівське водосховище спрацьовується  на 0,4 м від НПР для поповнення  Сандракського та Сабарівського водосховищ – основних джерел питного водопостачання населення міст Хмільник, Вінниця, Калинівка Вінницької області.

Після обговорення, з врахуванням пропозицій зацікавлених сторін, Міжвідомчою комісією було прийнято рішення щодо узгодження режимів роботи водосховищ, водогосподарських систем басейну  річки Південний Буг на  літньо-осінній  період 2019 року.

Залишити відповідь