?Воду очищатиме не хлор, а сіль??

розміщено в: Новини | 0

Із кранів хмельничан більше не тектиме вода зі шкідливим хлором. В обласному центрі знайшли спосіб значно безпечнішої для здоров’я споживачів очистки води. Цьому допоможе нова система, в основі роботи якої – гідролізна станція. Її встановили на одній із реконструйованих водонасосних станцій “Хмельницьководоканалу”.

Тепер дві гідролізні установки виготовлятимуть гіпохлорит, який використовуватиметься як антисептик. Сировиною для нього стане розчин звичайної солі та води. Щодоби станція продукуватиме понад 50 кубометрів знезаражувача. Для такого виробництва знадобиться до п’яти тонн солі. А виготовленого гіпохлориту буде вдосталь, щоб забезпечити чистою питною водою приблизно 110 тисяч абонентів.

Важливо, що відстежувати хімічні показники води в автоматичному режимі буде сама установка, і переглянути дані досліджень фахівці зможуть просто у телефонному додатку.

Нова станція стала міському бюджету в 11,7 мільйона гривень. Ще 800 тисяч додало водопостачальне підприємство. Але такі інвестиції міська влада вважає вигідними. Адже потужності обладнання дають змогу не тільки сповна забезпечити потреби “Хмельницькводоканалу”, а ще й продавати надлишки цього продукту. Це допоможе швидко перекрити затрати на модернізацію підприємства.

Залишити відповідь