Відбулося засідання комісії з питань ТЕБ і НС облдержадміністрації

розміщено в: Новини | 0

26 лютого 2020 року, під головуванням голови облдержадміністрації, голови комісії з питань ТЕБ і НС облдержадміністрації Дмитра Габінета, відбулося засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

У засіданні комісії прийняв участь та виступив з інформацією  начальник Регіонального офісу водних ресурсів у Хмельницькій області Юрій Димінський.

Одним питань, які винесені на поряд денний, було розглянуто питання про стан готовності органів влади та місцевого самоврядування до пропуску льодоходу, весняної повені та дощових паводків, захисту населених пунктів, об’єктів і сільськогосподарських угідь від підтоплень.

На комісії було зазначено, що за оперативною інформацією Українського гідрометцентру гідрометеорологічна ситуація, що склалася станом на кінець лютого, вказує на високу імовірність формування низької водності річок у весняний період, в тому числі на Хмельниччині. Небезпечної дії високих річкових вод та льодоходу не очікується.

Зазначена ситуація може значно ускладнити процес наповнення водосховищ, ставків та рибогосподарських технологічних водойм, що впливатиме на забезпечення нормального їх функціонування. Тому, у зв’язку з прогнозованою низькою водністю річок у літній період року, всім водокористувачам необхідно забезпечити неухильне дотримання встановлених режимів роботи водосховищ і ставків та вжити заходів щодо ощадливого та раціонального використання водних ресурсів.

Проте, як зауважив очільник облдержадміністрації Дмитро Габінет, на даний період гідрологічна ситуація на території області стабільна, разом з тим вона може значно ускладнитись під час сильних опадів протягом року. Тому необхідно органам державної влади, місцевого самоврядування, об’єднаним територіальним громадам, селищним, сільським радам, комунальним та дорожнім службам організувати та забезпечити проведення постійного моніторингу та очищення зливових каналізаційних систем, кюветів та водовідних канав, з метою запобігання руйнувань доріг, виникнення підтоплення територій та домогосподарств громадян.

За підсумками засідання комісії з питань ТЕБ та НС облдержадміністрації прийняті протокольні рішення (протокол № 1 від 25 лютого 2020 року), яким надані відповідні доручення місцевим органам виконавчої влади, структурним підрозділам облдержадміністрації та територіальним підрозділам центральних органів виконавчої влади.

Залишити відповідь