Громадське обговорення проєктів Планів управління річковими басейнами

розміщено в: Новини | 0

Відповідно до Порядку розроблення плану управління річковим басейном, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18.05.2017 №336, перші плани управління річковими басейнами для кожного району річкового басейну подаються до Кабінету Міністрів України для затвердження не пізніше ніж 1 серпня 2024 року.

З 21.12.2023 розпочалось громадське обговорення проєктів Планів управління річковими басейнами (ПУРБ).

Громадське обговорення Планів управління річковими басейнами – це процес, який дозволяє заінтересованим сторонам висловити свою думку про проєкти документів, які визначають майбутнє використання та охорону водних ресурсів в Україні. Це євроінтеграційне зобов’язання України в рамках Водної Рамкової Директиви ЄС. Проекти Планів управління річковими басейнами містять перелік заходів, необхідних для досягнення екологічних цілей та «доброго» стану вод. Громадські обговорення триватимуть щонайменше шість місяців, та за їх результатами буде підготовлено відповідні доповнення до проєктів ПУРБ.

Регіональний офіс водних ресурсів у Хмельницькій області запрошує усіх заінтересованих сторін долучитись до розгляду проєктів ПУРБ і зробити свій внесок у формування стратегічних документів розвитку річкових басейнів.

Хмельницька область розташована на території трьох річкових басейнів:

– басейну річки Дніпро (суббасейн річки Прип`ять – водозбірна площа становить 8,27 тис. км2 або 40 % території області);

– басейну річки Південний Буг (водозбірна площа становить 4,61 тис. км2 або 22,4 % території області);

– басейну річки Дністер(водозбірна площа становить 7,74 тис. км2 або 37,6 % території області).

Проєкти Планів управління річковими басейнами знаходяться за посиланнями:

– Дніпра: https://davr.gov.ua/plan-upravlinnya-richkovim-basejnom-dnipra34

– Південного Бугу: https://davr.gov.ua/plan-upravlinnya-richkovim-basejnom-pivdennogo-bugu

– Дністра: https://davr.gov.ua/plan-upravlinnya-richkovim-basejnom-dnistra34

Пропозиції та зауваження щодо Планів управління річковими басейнами приймаються на електронну адресу Держводагентства України: rbmp@davr.gov.ua

Нові пропозиції та зауваження до розділу 8 «Повний перелік програм (планів) для району річкового басейну чи суббасейну, їх зміст та проблеми, які передбачено розв’язати» потрібно подавати за встановленою формою.

Для отримання консультації щодо заповнення таблиці звертатись за номером телефону (0382) 79-55-97.

Залишити відповідь