Гідрометеорологічна і водогосподарська обстановка з 25 по 31 січня 2023 року

розміщено в: Інше, Новини | 0

Впродовж минулого звітного періоду погода на Хмельниччині відзначалась більш-менш стабільним температурним режимом з невеликими морозами.

 За цей період істотних опадів не спостерігалось.  Сніговий покрив на території області відсутній. Максимальні та мінімальні значення температури повітря становили  вдень 0оС…4оС морозу, в нічні періоди 1оС… 4оС морозу.

На річках відбувалось коливання рівнів води в межах русел з невеликою перевагою зниження. На штучних водних об’єктах (ставках) утворився тонкий лід. На річках льодостав відсутній. Згідно даних водомірних постів, в порівнянні з відмітками на кінець минулого тижня, зміна рівнів води наступна:

Суббасейн р. Прип’ять:

На річці Горинь (в/п Ямпіль) впродовж тижня коливання рівнів води з перевагою зниження. На кінець тижня рівень води становить 317 см над «0» графіка, при виході води на заплаву  537 см.

Басейн р. Південний Буг:

На р. П.Буг (в/п Пирогівці) рівень води загалом дещо знизився. За останню добу рівень води знизився на 2 см/добу і становить 217 см над «0» графіка при виході води на заплаву на відмітці 360 см:

Басейн р. Дністер:

На лівобережних притоках р. Дністер відбувалось коливання  рівнів води з максимальною інтенсивністю ±(8-4) см/добу, або на іншій частині водпостів, в окремі дні, рівні залишались без змін. За останню добу на вказаних притоках відмічається коливання рівнів води в межах русел ±(7-2) см/добу, та на  деяких в/п рівні залишались без змін.

Режим роботи найбільших водосховищ:

– Щедрівське водосховище (25,25 млн. м3) працює за режимами встановленими по басейну р. Південний Буг за рекомендацією Міжвідомчої комісії та затвердженими Держводагентством. Рівень води перебуває на відмітці 265,63 мБС (НПР=265,50 мБС).

– Водосховище (водойма-охолоджувач) Хмельницької АЕС (120,00 млн. м3) працює за спеціальним режимом згідно правил експлуатації та  дозволу на спеціальне водокористування. Рівень води перебуває на відмітці 202,52 мБС (НПР=203,00 мБС).

– Дністровське водосховище,  яке є південною межею території області, працює за режимами встановленими Держводагентством за рекомендацією Міжвідомчої комісії Рівень води перебуває на відмітці 117,73 мБС (НПР=121,00 мБС).

Залишити відповідь