Гідрометеорологічна і водогосподарська обстановка з 15 по 21 березня 2023 року

розміщено в: Інше, Новини | 0

Впродовж минулого періоду на Хмельниччині спостерігалась помірно тепла погода з позитивними температурами повітря. Винятком була ніч 17 березня, коли мінімальна температура повітря вночі знижувалась до 2°C морозу. Істотних опадів практично не було. Верхній орний шар ґрунту має оптимальні значення зволоження. В цілому максимальні та мінімальні значення температури повітря становили вдень 4°C…12°C тепла, в нічні періоди 3°C тепла…2°C морозу.

На річках відбувалось коливання рівнів води в межах їх русел в залежності від погодних умов. На водних об’єктах льодові явища відсутні.

Згідно з даними водомірних постів, в порівнянні з відмітками на кінець минулого тижня, зміна рівнів води наступна:

Суббасейн р. Прип’ять:

На річці Горинь (в/п Ямпіль), в більшості днів тижня, рівні води залишались без змін. За останню добу рівень залишався без змін і становить 288 см над «0» графіка, при виході води на заплаву 537 см.

Басейн р. Південний Буг:

На р. П.Буг (в/п Пирогівці) протягом тижня спостерігались невеликі коливання рівнів води з невеликим загальним зниженням. За останню добу рівень води знизився на 1 см/добу і становить 220 см над «0» графіка при виході води на заплаву на відмітці 360 см.

Басейн р. Дністер:

На лівобережних притоках р. Дністер відбувалось коливання рівнів води ±(3-5) см/добу, або на іншій частині водпостів рівні, днями, залишались без змін. За останню добу на вказаних притоках незначне зниження рівнів води на 1-3 см/добу та на частині в/п рівні залишались без змін.

Режим роботи найбільших водосховищ

Дані про рівні води найбільших водосховищ в області, у розрізі басейнів річок Дністер, Південний Буг та суббасейну річки Прип’ять, наступні:

– Щедрівське водосховище (25,25 млн м3) працює за режимами встановленими по басейну р. Південний Буг за рекомендацією Міжвідомчої комісії та затвердженими Держводагентством. ГЕС протягом тижня не працювала, припливні води скидаються через водоскид. Рівень води перебуває на відмітці 265,25 мБС (НПР=265,50 мБС). Водосховище поступово наповнюється.

– Водосховище (водойма-охолоджувач) Хмельницької АЕС (120,00 млн. м3) працює за спеціальним режимом згідно з правилами експлуатації та дозволу на спеціальне водокористування. Рівень води перебуває на відмітці 202,69 мБС (НПР=203,00 мБС).

– Дністровське водосховище, яке є південною межею території області, працює за режимами встановленими Держводагентством за рекомендацією Міжвідомчої комісії.

Залишити відповідь