Гідрометеорологічна і водогосподарська обстановка з 24 по 30 травня 2023 року

розміщено в: Новини | 0

На Хмельниччині минулого звітного періоду продовжила панувати притаманна травню погода. Спостерігалися значні коливання  температури. Переважало безхмарне небо без істотних опадів,  з помірним вітром змінних напрямків  у 2-7 м/с.

Мінімальні та максимальні значення температури повітря на тижні становили:  вдень 8,50С…25,80С тепла, в нічні періоди 8,00С…11,20С тепла.

На річках області вода в межах русел річок та відбувається коливання рівнів води, з перевагою зниження після проходження хвилі дощового паводку.

Згідно даних водомірних постів Хмельницького ЦГМ, в порівнянні з відмітками на кінець минулого тижня, зміна рівнів води наступна:

Суббасейн р. Прип’ять:

На річці Горинь (в/п Ямпіль), впродовж тижня відбувалось поступове зниження рівня води та за останні дні рівні залишались без змін. За останню добу рівень знизився і становить 284 см над «0» графіка, при виході води на заплаву  537 см.

Басейн р. Південний Буг:

На р. П.Буг (в/п Пирогівці) протягом тижня рівні води залишались переважно без змін. За останню добу рівень не змінився і становить 222 см над «0» графіка при виході води на заплаву на відмітці 360 см.

Басейн р. Дністер:

На лівобережних притоках р. Дністер, впродовж тижня, відбувалось  коливання  рівнів води з перевагою спаду, або на іншій частині водпостів, днями, рівні залишались без змін. За останню добу на вказаних притоках Дністра відбувається невелике коливання рівнів води в межах ±(8-1) см/добу та на деяких водпостах рівні залишались без змін.

Дані про рівні води  найбільших водосховищ в області, у розрізі басейнів річок Дністер, Південний Буг та суббасейну річки Прип’ять, наступні:

– Щедрівське водосховище (25,25 млн. м3) працює за режимами встановленими по басейну р. Південний Буг за рекомендацією Міжвідомчої комісії та затвердженими Держводагентством. Рівень води перебуває на відмітці 265,46 мБС (НПР=265,50 мБС).

– Водосховище (водойма-охолоджувач) Хмельницької АЕС (120,00 млн. м3) працює за спеціальним режимом згідно правил експлуатації та  дозволу на спеціальне водокористування. Рівень води перебуває на відмітці 202,76 мБС (НПР=203,00 мБС).

– Дністровське водосховище,  яке є південною межею території області, працює за режимами встановленими Держводагентством за рекомендацією Міжвідомчої комісії.

Залишити відповідь