Гідрометеорологічна і водогосподарська обстановка з  14 по 20 червня 2023 року

розміщено в: Новини | 0

Минулого звітного періоду, з переміщенням північно-західних повітряних потоків (активного циклону), на Хмельниччині відбулась зміна погодних умов:

– спостерігались нестійкі погодні умови, випадали зливові дощі, місцями сильні зі шквалами та грозами, відбулось зниження температури повітря.

 Мінімальні та максимальні значення температури повітря на тижні становили:  вдень 200С…250С тепла, в нічні періоди 130С…150С тепла.

На річках області вода в межах русел річок та відбувається коливання рівнів води, з перевагою невеликого підвищення після проходження зливових дощів. Згідно даних водомірних постів Хмельницького ЦГМ, в порівнянні з відмітками на кінець минулого тижня, зміна рівнів води наступна:

Суббасейн р. Прип’ять:

На річці Горинь (в/п Ямпіль), впродовж тижня, в окремі дні, рівні залишались без змін та в останні дні, внаслідок дощів, відбувалось невелике підвищення рівня води. За останню добу рівень підвищився на 1 см/добу і становить 288 см над «0» графіка, при виході води на заплаву  537 см.

Басейн р. Південний Буг:

На р. П.Буг (в/п Пирогівці) протягом тижня, після дощів, в більшості днів рівні води зростали і загалом підвищення рівня води склало 17 см. За останню добу рівень підвищився на 13 см/добу і становить 249 см над «0» графіка при виході води на заплаву на відмітці 360 см.

Басейн р. Дністер:

На лівобережних притоках р. Дністер, впродовж тижня, відбувалось  коливання  рівнів води з перевагою підвищення в окремі дні, або на іншій частині водпостів, днями, рівні залишались без змін. За останню добу на вказаних притоках Дністра відбувається невелике коливання рівнів води в межах ±(1-3) см/добу та на деяких водпостах рівні залишались без змін.

Режим роботи найбільших водосховищ

Дані про рівні води  найбільших водосховищ в області, у розрізі басейнів річок Дністер, Південний Буг та суббасейну річки Прип’ять, наступні:

– Щедрівське водосховище (25,25 млн. м3) працює за режимами встановленими по басейну р. Південний Буг за рекомендацією Міжвідомчої комісії та затвердженими Держводагентством. Рівень води перебуває на відмітці 265,47 мБС (НПР=265,50 мБС).

– Водосховище (водойма-охолоджувач) Хмельницької АЕС (120,00 млн. м3) працює за спеціальним режимом згідно правил експлуатації та  дозволу на спеціальне водокористування. Рівень води перебуває на відмітці 202,61 мБС (НПР=203,00 мБС).

– Дністровське водосховище,  яке є південною межею території області, працює за режимами встановленими Держводагентством за рекомендацією Міжвідомчої комісії.

Залишити відповідь