Гідрометеорологічна і водогосподарська обстановка з 09 по 15 серпня 2023 року

розміщено в: Новини | 0

?Впродовж вказаного минулого періоду, після нетривалого зниження температури повітря, на Хмельниччині встановилась комфортна, помірно тепла погода, з тихим вітром та короткочасними грозовими опадами. Проте в останні дні погода була ясною, а дні спекотними та сухими. ? Мінімальні та максимальні значення температури повітря на тижні становили: вдень 19°С…31°С тепла, в нічні періоди 11°С…15°С тепла.

На річках, які протікають на території області, встановилась літня межень та вода перебуває в межах русел річок з ?коливаннями в залежності від погодних умов. Згідно даних водомірних постів Хмельницького ЦГМ, в порівнянні з відмітками на кінець минулого тижня, зміна рівнів ? води наступна:

?Суббасейн р. Прип’ять:

На річці Горинь (в/п Ямпіль) – коливання рівня води без загальної зміни рівня на початок та кінець тижня. За останню добу рівень залишався без змін і становить 293 см «0» графіка, при виході води на заплаву 537 см.

?Басейн р. Південний Буг:

На р. П.Буг (в/п Пирогівці) – протягом тижня в більшості днів відбувався спад рівня води. Загалом зниження рівня води за тиждень склало 6 см. За останню добу рівень залишався без змін і становить 195 см над «0» графіка при виході води на заплаву на відмітці 360 см.

?Басейн р. Дністер:

На лівобережних притоках р. Дністер, впродовж тижня, відбувалось коливання рівнів води, або на іншій частині водомірних постів, днями, рівні залишались без змін. За останню добу на переважній частині притоків Дністра відбувається невеликий спад рівнів води на 1-3 см/добу та на деяких в/п рівні залишались без змін.

? Дані про рівні води найбільших водосховищ в області, у розрізі басейнів річок Дністер, Південний Буг та суббасейну річки Прип’ять, наступні:

➡️ Щедрівське водосховище (25,25 млн. м3, бас. Південного Бугу) працює за режимами встановленими по басейну р. Південний Буг за рекомендацією Міжвідомчої комісії та затвердженими Держводагентством. Рівень води перебуває на відмітці 265,38 м БС (НПР=265,50 м БС).

➡️Водосховище (водойма-охолоджувач) Хмельницької АЕС (120,00 млн. м3, суббас. Прип’яті) працює за спеціальним режимом згідно правил експлуатації та дозволу на спеціальне водокористування. Відповідно до дозволу на спецводокористування ХАЕС проводився забір води з р. Горинь для поповнення водойми-охолоджувача. Рівень води водойми перебуває на відмітці 202,40 м БС (НПР=203,00 м БС).

➡️ Дністровське водосховище (бас. Дністра), яке є південною межею території області, працює за режимами встановленими Держводагентством за рекомендацією Міжвідомчої комісії.

Залишити відповідь