Держводагентство спільно з проєктом «Водна ініціатива плюс Європейського Союзу для країн Східного партнерства» розпочало інформаційну кампанію

розміщено в: Новини | 0

Держводагентство спільно з проєктом «Водна ініціатива плюс Європейського Союзу для країн Східного партнерства» розпочинає інформаційну кампанію, присвячену консультаціям з громадськістю з підготовки Плану управління річковим басейном Дніпра.

Консультації триватимуть по 15 вересня 2020 року.

Протягом цього періоду Держводагентство очікує на зворотній зв’язок щодо підготовлених перших розділів Плану управління річковим басейном Дніпра та визначених головних водно-екологічних проблем.

Що мається на увазі під головними водно-екологічними проблемами?

Це діагностика так званих головних “хвороб” річки, стану річкового басейну.

Для цього використовують результати аналізу інформації та даних, зокрема, з моніторингу, водокористування, кількості населення, економічної діяльності, використання добрив та засобів хімічного захисту рослин тощо. Важливість визначення головних водно-екологічних проблем полягає в тому, що саме на їх вирішення, в конкретних місцях має бути спрямована програма заходів для досягнення або підтримання доброго екологічного та хімічного станів вод річкового басейну.

Нагадаємо, що інформування громадськості та проведення консультацій під час розробки Планів управління річковими басейнами, зокрема після визначення головних водно-екологічних проблем, передбачено Водною Директивою ЄС та постановою Кабінету Міністрів України від 18 травня 2017 № 336.

В межах Хмельницької області річковий басейн Дніпра (суббасейн річки Прип’ять) складає правобережна притока Прип’яті – річка Горинь та її притоки.

Суббасейн річки Прип’ять займає північну частину області і складає 8,27 тис. км2. На півдні суббасейн річки Прип’ять переважно межує з річковим басейном Південного Бугу та частково – з річковим басейном Дністра.

Залишити відповідь