Екологічна акція до Міжнародного дня чистих берегів

розміщено в: Новини | 0

Регіональний офіс водних ресурсів у Хмельницькій області в рамках відзначення Міжнародного дня чистих берегів організував 16 вересня 2023 року на берегах Південного Бугу екологічну акцію 🚮

❕Основна мета акції – формування культури правильного поводження з відходами та відповідального споживання серед громадян, об’єднання зусиль заради екологічного майбутнього.

‼️ Нагадуємо ‼️

У прибережних захисних смугах уздовж річок, навколо водойм та на островах забороняється:

▪️ розорювання земель (крім підготовки ґрунту для залуження і залісення), а також садівництво та городництво;

▪️ зберігання та застосування пестицидів і добрив;

▪️ влаштування літніх таборів для худоби;

▪️ будівництво будь-яких споруд (крім гідротехнічних, гідрометричних та лінійних), у тому числі баз відпочинку, дач, гаражів та стоянок автомобілів;

▪️ миття та обслуговування транспортних засобів і техніки;

▪️ влаштування звалищ сміття, гноєсховищ, накопичувачів рідких і твердих відходів виробництва, кладовищ, скотомогильників, полів фільтрації тощо (ст.89 ВКУ).

🤗🌿 Давайте зробимо хоча б один крок для покращення екологічного стану довкілля. Можливо, хтось із вас, надихнувшись прикладом працівників РОВР у Хмельницькій області, прибере сміття на березі водойми, а дехто замислившись просто візьме за звичку не лишати слідів свого перебування на природі.

Поки в нас намагаються забрати незалежність, суверенність, знищують нашу спадщину та природу, ми продовжуємо боронити свою державу, наразі, на екологічному фронті.

Разом до Перемоги!

Слава ЗСУ!

Все буде Україна! 💙💛

Залишити відповідь