Засідання Міжвідомчої комісії по узгодженню режимів роботи водосховищ комплексного призначення та водогосподарських систем у суббасейні річки Прип’ять

розміщено в: Новини | 0

09 листопада 2023 року відбулось онлайн засідання Міжвідомчої комісії по узгодженню режимів роботи водосховищ комплексного призначення та водогосподарських систем у суббасейні річки Прип’ять .

На Міжвідомчій комісії розглядались питання:

  • Аналіз водогосподарської обстановки в суббасейні річки Прип’ять.
  • Пропозиції щодо встановлення режимів роботи водосховищ комплексного  призначення та водогосподарських систем у суббасейні річки Прип’ять на осінньо-зимовий період 2023-2024 років.

За результатами розгляду та обговорення пропозицій Міжвідомчою комісією прийнято рішення щодо узгодження режимів роботи водосховищ комплексного  призначення та водогосподарських систем у суббасейні річки Прип’ять на осінньо-зимовий період 2023-2024 років, в тому числі для 10 руслових водосховищ, які розташовані у суббасейні річки Прип’ять на території Хмельницької області. За пропозицією РОВР у Хмельницькій області на усіх водосховищах області передбачається підтримувати рівні води близькими  до  НПР з витратами у межах притоку. У разі зниження притокових витрат менших ніж екологічні, допускається спрацювання водосховищ в період зимової  межені на 0,3-0,4 м нижче НПР.

По завершенню Міжвідомча комісія рекомендувала БУВР річки Прип’ять подати узгоджені режими на затвердження Державному агентству водних ресурсів України.

Залишити відповідь