Звіт про використання води тепер можна подати онлайн

розміщено в: Новини | 0

З 28 вересня 2020 року на порталі електронних послуг Держводагентства  запрацював модуль подання звітності про використання води за формою №2ТП-водгосп (річна).

Відтепер звіт про використання води можна подати онлайн, через електронний кабінет водокористувача (сайт e-services.davr.gov.ua).

Із запуском модуля подання онлайн-звіту про використання води, водокористувачі отримали повний перелік електронних послуг зі спецводокористування, включаючи отримання, внесення змін та анулювання дозволу на спецводокористування, які доступні на сайті Держводагентства від березня 2019 року.

Перехід на електронну форму звітування дозволить зменшити фінансові витрати та часові витрати  водокористувачів, а в умовах карантинних обмежень дозволить убезпечити населення та зменшити розповсюдження захворюваності.

Запровадження е-звітності дозволить:

  • Мінімізувати кількість помилок у звітах. В онлайн-формі передбачено автоматичну перевірку формату та логічний контроль сум.
  • Зробити процес подання звіту більш прозорим. Онлайн-форма звіту унеможливлює варіант, що якісь документи можуть загубитися. Крім того, заявник бачитиме всі етапи проходження свого звіту та його статус.

Крім того, запровадження онлайн-звітності стане першим кроком до публікації інформації щодо водокористування у форматі відкритих даних. Що, у свою чергу, допоможе зробити водогосподарську діяльність в Україні більш підзвітною, адже створить умови для більш якісного моніторингу користування водними ресурсами в Україні – з боку як державних органів, так і громадськості.

Послуга онлайн-звітування розроблена Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України спільно з Міністерством цифрової трансформації та Державним агентством водних ресурсів в рамках проекту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS», за підтримки  Агентства США з міжнародного розвитку (USAID)/Уряду Великої Британії (UK aid). Проект реалізовано спільно з Фондом Східна Європа.

Залишити відповідь