Міжнародний день чистих берегів #ЯПрибрав-ТвояЧерга2020

розміщено в: Новини | 0

Кожний рік у треті вихідні вересня по всьому світу проходять екологічні акції в рамках Міжнародного дня чистих берегів. Зокрема, цього дня проводяться акції на узбережжях річок, морів та океанів, з метою попередження забруднення побутовими відходами водних ресурсів світу. Захід започатковано у 1986 році і з кожним роком він набуває все більшої популярності.

Цього року цей день припадає на 19 вересня.  

Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України, Державним агентством водних ресурсів України за сприяння та фінансової підтримки проєктів Європейського Союзу ЄС-ПРООН «Посилення екологічного моніторингу Чорного моря» (EMBLAS-Plus) та «Водна ініціатива Плюс» до Міжнародного дня чистих берегів з 14 по 30 вересня 2020 року проводиться челендж #ЯПрибрав-ТвояЧерга2020. Для участі потрібно провести прибирання берегів річки озера чи ставка, зареєструватися за посиланням https://goo.su/28jW і поділитися своїми успіхами, розмістивши фото “до” та “після” прибирання. У подарунок ви отримаєте колекцію наліпок з розумною рибою Фішером поштою.

Регіональний офіс водних ресурсів у Хмельницькій області приєднується до цієї екологічної акції та організовує прибирання берегів річки Південний Буг у м. Хмельницький та водойм на території області, а також запрошує всіх небайдужих долучитися до акції та провести прибирання берегів річок та водних об’єктів у своїх населених пунктах з метою попередження забруднення водних ресурсів побутовими відходами.

В умовах адаптивного карантину не забуваймо про маски, рукавички та соціальну дистанцію під час прибирання.

Залишити відповідь