Навчаємо берегти воду змалку!

розміщено в: Новини | 0

Працівниками Регіонального офісу водних ресурсів у Хмельницькій області проведено уроки в закладах освіти Хмельниччини з учнями молодших класів присвячені Всесвітньому дню води.

Щорічно 22 березня світова спільнота відзначає Всесвітній день води, цьогорічна тема якого проходить під гаслом «Станьте тими змінами, які хочете бачити у світі».

Підростаючому поколінню наголошено на цінності води та необхідності бережного ставлення до неї, адже вона необхідна, щоб вгамувати  спрагу, допомогти в збереженні здоров’я, приготувати їжу. Учням розповіли про необхідність турботи про чистоту водних джерел, шанобливого ставлення до річок, озер, криниць, природних джерел.

Також, діткам наведено приклади, які може зробити кожен аби зберегти воду.

Водні ресурси мають величезне значення в економіці країн та мають позитивний вплив на соціальний та людський розвиток.

Водні ресурси – це невичерпний природний матеріал життя, який треба берегти і відновлювати. Ось чому відновленню, збереженню, недопущенню забруднення і раціональному використанню водних ресурсів необхідно приділяти  особливу і постійну увагу.

Довідково

Водний фонд Хмельницької області складається з поверхневих водних ресурсів та підземних вод.

Поверхневі водні ресурси, в основному, формуються річками, а також концентруються у водосховищах, ставках та невеликих озерах.

Хмельницька область має розгалужену сітку річок, яких нараховується 3733, із них: 2 великі річки (Південний Буг, Дністер), 3 середні річки (Збруч, Случ, Горинь), 211 річок з довжиною понад 10 км.

Область представлена річками басейнів Дністра, Південного Бугу і суббасейну р. Прип’ять.

Залишити відповідь