Проблеми водозабезпечення міста Полонне розглянуті на обласній комісії з питань ТЕБ та НС

розміщено в: Новини | 0

16 грудня 2019 року головою облдержадміністрації Дмитром Габінетом проведено засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Хмельницької обласної державної адміністрації.

На комісії розглянуто низку важливих для області питань у сфері забезпечення безпеки населення у разі виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, у тому числі питання щодо стану питного водопостачання міста Полонного.

Участь у засіданні комісії взяли перший заступник голови адміністрації Володимир Кальніченко, члени комісії з ТЕБ і НС,  голови районних, міських (міст обласного значення) комісій у режимі відео конференції, керівники окремих відомств, установ області. Також в роботі комісії прийняв участь та виступив з інформацією начальник РОВР у Хмельницькій області Юрій Димінський.

Місто Полонне забезпечуються питною водою з ставка «Гамарня», розташованого на малій річці Хомора біля с. Новоселиця Полонського району,який є поверхневим джерелом господарсько-питного водопостачання міста. У періоди літньо-осінньої та зимової межені на р. Хомора, відбувається значне зниження рівня води в ставку «Гамарня», що може загрожувати безперебійному водопостачанню м. Полонне.

Комісією з питань ТЕБ та НС прийнято протокольне рішення яким доручено:

– Полонській міській об’єднаній територіальній громаді  спільно з орендарем гідротехнічної споруди ставка «Гамарня», вжити першочергових заходів щодо недопущення надзвичайної ситуації з припинення питного водопостачання м. Полонне;

– Регіональному відділенню Фонду державного майна України по Хмельницькій області здійснити аналіз виконання орендарем гідроспоруди ставка «Гамарня» вимог Договору оренди індивідуально визначеного (нерухомого) майна, що належить до державної власності та у випадку невиконання умов договору орендарем ГТС вжити відповідних до законодавства заходів з розірвання договору оренди та вивчити питання щодо передачі споруди у комунальну власність;

– Регіональному офісу водних ресурсів у Хмельницькій області внести корективи у режими роботи рибогосподарських водойм ПАТ «Хмельницькрибгосп» та  рибогосподарської технологічної водойми біля с. Микулин Полонського району  з умовою забезпечення транзитного пропуску води по річці Хомора для відновлення рівня води в ставку «Гамарня» – джерела водопостачання міста Полонне та разом з Грицівською ОТГ організувати проведення додаткових попусків води з ставка на річці Хомора біля смт. Гриців Шепетівського району, з метою підтримання рівня води в ставку «Гамарня».

– На випадок виникнення НС пов’язаної з припиненням водопостачання м. Полонне ГУ ДСНСУ в області та Управлінню ЖКГ облдержадміністрації визначити перелік необхідної техніки для підвозу питної води, відпрацювати і погодити порядок її залучення.

Раніше, 11 грудня 2019 року, аналогічне питання щодо питного водопостачання м. Полонне також розглядалось на засіданні комісії з питань ТЕБ та НС Полонської міської об’єднаної територіальної громади.

Залишити відповідь