Щорічна нерестова заборона

розміщено в: Новини | 0

1 квітня 2024 року на переважній більшості рибогосподарських водних об’єктів України, в тому числі Хмельницької області, вступає в силу щорічна нерестова заборона на вилов водних біоресурсів.

Риболовля у цей період дозволяється лише з берега за межами нерестовищ гачковими знаряддями вилову з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою.

Водночас під час нересту забороняється пересування на водоймах всіх транспортних засобів чи моторних суден (за винятком установлених суднових ходів), за виключенням суден, які використовуються органами рибоохорони та іншими уповноваженими органами державної влади. Забороняється також здійснення промислового рибальства та підводного полювання.

Встановлено терміни весняно-літньої заборони на лов (добування) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Хмельницької області у 2024 році:

  • у річці Дністер з усіма притоками з 01 квітня до 10 червня 2024 року;
  • у всіх інших річках (їх частинах) та їх кореневих водах (руслах річок з усіма діючими рукавами, затоками, затонами) з 01 квітня по 20 травня 2024 року;
  • у водосховищах з 01 квітня по 09 червня 2024 року.

За недотримання зазначених вимог передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності, а також відшкодування завданих рибному господарству збитків.

Залишити відповідь