?Проведено відбір проб води?

розміщено в: Новини | 0

?На виконання постанови Верховної Ради України від 16.05.2019 року «Про подолання негативних наслідків екологічної ситуації в басейнах річок Хомора та Случ на окремих територіях Хмельницької та Житомирської областей», Держводагентством України організовано проведення точкового відбору проб та виконання вимірювань для визначення вмісту забруднюючих речовин в річках з метою оцінки впливу діяльності ТОВ «Понінківська картонно-паперова фабрика-Україна» на їх екологічний стан.  

?Відбір проб здійснювався басейновою лабораторією моніторингу вод та ґрунтів Дністровського басейнового управління водних ресурсів в присутності представників управління екології та природних ресурсів Житомирської ОДА, департаменту екології та природних ресурсів Хмельницької ОДА, Полонської РДА, Полонської міської ОТГ,  ТОВ «Понінківська картонно-паперова фабрика-Україна», басейнового управління водних ресурсів річки Прип’ять, Регіонального офісу водних ресурсів у Хмельницькій області, представників громадськості м. Баранівка (Житомирська область), Понінка.

?Представниками лабораторії Дністровського БУВР відібрано 8 проб поверхневих вод, в яких будуть визначені пріоритетні забруднюючі речовини. З результатів аналізу цих проб дізнаємося, як діяльність ТОВ «Понінківська картонно-паперова фабрика – Україна» впливає на екологічний стан річок Хомора та Случ.

Залишити відповідь