Гідрометеорологічна та водогосподарська обстановк з 19 по 25 квітня 2023 року

розміщено в: Інше, Новини | 0

Під впливом антициклону минулого звітного періоду активізувались південно-східні повітряні потоки. Внаслідок такої атмосферної циркуляції на Хмельниччину почали надходити теплі повітряні маси з Чорноморсько-Кавказького регіону. Дрібні дощі випадали лише в перші два дні тижня. Температурний фон був близьким до середніх багаторічних показників. Максимальні та мінімальні значення температури повітря на тижні становили: вдень 17оС…10оС тепла, в нічні періоди 6оС…7оС тепла.

На річках області хвиля дощового паводку пішла на спад та продовжується поступове зниження рівнів води в межах русел.

Згідно даних водомірних постів, в порівнянні з відмітками на кінець минулого тижня, зміна рівнів води наступна:

?Суббасейн р. Прип’ять:

На річці Горинь (в/п Ямпіль), впродовж тижня відбувалось зниження рівня води в межах русла – загалом за тиждень на 16 см. За останню добу рівень залишався без змін і становить 300 см над «0» графіка, при виході води на заплаву 537 см.

?Басейн р. Південний Буг:

На р. П.Буг (в/п Пирогівці) протягом тижня переважав спад рівня води з загальним зниженням рівня на 11 см. За останню добу рівень води підвищився на 3 см/добу і становить 266 см над «0» графіка при виході води на заплаву на відмітці 360 см.

?Басейн р. Дністер:

На лівобережних притоках р. Дністер, впродовж тижня, відбувалось поступове зниження рівнів води, на іншій частині водпостів рівні залишались без змін. За останню добу на вказаних притоках відбувається невелике коливання рівнів води на ±(1-2) см/добу та на деяких водпостах притоків Дністра рівні залишались без змін

?⌚️Режим роботи найбільших водосховищ

Дані про рівні води найбільших водосховищ в області, у розрізі басейнів річок Дністер, Південний Буг та суббасейну річки Прип’ять, наступні:⤵️

➡️Щедрівське водосховище (25,25 млн. м3) працює за режимами встановленими по басейну р. Південний Буг за рекомендацією Міжвідомчої комісії та затвердженими Держводагентством. Рівень води перебуває на відмітці 265,58 мБС (НПР=265,50 мБС).

➡️Водосховище (водойма-охолоджувач) Хмельницької АЕС (120,00 млн. м3) працює за спеціальним режимом згідно правил експлуатації та дозволу на спеціальне водокористування. Рівень води перебуває на відмітці 202,86 мБС (НПР=203,00 мБС).

➡️Дністровське водосховище, яке є південною межею території області, працює за режимами встановленими Держводагентством за рекомендацією Міжвідомчої комісії.

Відповідно до узгодженого Міжвідомчою комісією та затвердженого Держводагентством режиму роботи Дністровського водосховища, з 17.04.2023р. проводиться еколого-репродукційний попуск води з водосховища в пониззя річки Дністер.

Залишити відповідь